Vegetarische gerechten

Koken en eten daar gaat het hier om, lekker gezond en vers. Het is geen blog met speciale menu's, maar gewoon lekker eten.
Koken is leuk en het ontdekken dat je telkens anders kan koken is nog leuker.
Het is een avontuur om met kruiden en specerijen te koken.
kijken over de grens, ik hou ervan om verder te kijken en de maaltijden van 'onze buren' te proberen maar met de middelen uit mijn omgeving.
Veel groenten kruiden en fruit komen uit eigen tuin of van biologische tuinderijen.
Het is een uitdaging voor mij om een recept te maken wat bij mij past met de groenten en kruiden die voor handen zijn.

Veel plezier op mijn blog,

Alida.


What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail

zaterdag 5 maart 2016

Prei-spinazie soep


Soep, spinazie en prei.

500 g prei in ringen,
2 knoflook teentjes geplet,
150 g jonge verse spinazie,
scheutje olijfolie,
1 dessertlepel curcuma, 
1 th korianderzaad
1 th komijnzaad
2 dessert-lepels marmite
gemalen zwarte peper,
zure room.

Fruit de prei in de olie en voeg de knoflook en de koriander, komijn en curcuma toe. Dan de spinazie, even laten slinken en giet er ±1,2 ltr water erbij kort koken.
Pureer de soep doe de marmite erbij even doorroeren en serveer met een scheutje zure room en gemalen peper. Naar behoefte kan er wat zeezout bij gedaan worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten