Dit recept is oorspronkelijk van Yotam Ottolenghi
ik heb het iets veranderd.
Voor 2 -3 personen.
Vulling:
Bodem:
200 g bloem
100 g koude boter in flokken
snuf zout en iets water.
Kneed snel een soepel deeg en rol deze uit tot een dunne plak ± 1/5 cm bedek daar de ingevette bakvormen mee. Hierop komt de steunvulling, bij voorbeeld gedroogde bonen op een bakpapiertje.
Bak in een hete oven 10 minuten op 180 graden haal uit de oven, verwijder de steunvulling.
1 aubergine,
Snijd de aubergine in plakken, leg ze op bakpapier op een ovenplaat. Bestrijk ze met olie en strooi er wat zout en peper over, bak ±20 minuten in de oven op 170 graden.
5 tomaten kleine maat,
olijfolie,
150 ml slagroom
200g feta
2 eieren
peper, zout, oregano, za'atar.
olijfolie,
150 ml slagroom
200g feta
2 eieren
peper, zout, oregano, za'atar.
Snijd de aubergine in plakken, leg ze op bakpapier op een ovenplaat. Bestrijk ze met olie en strooi er wat zout en peper over, bak ±20 minuten in de oven op 170 graden.
Schuif onder in de oven een bakblik met wat water zodat de aubergine niet teveel uitdroogt. Klop het ei los met de slagroom en prak er de feta doorheen.
Als de aubergine licht gekleurd is haal ze uit de oven.
Als de aubergine licht gekleurd is haal ze uit de oven.
Verdeel de plakken aubergine in een ovenschaaltjes (op het deeg) en leg de parten tomaat er tussen.
Giet het ei-kaas mengsel over de groenten. Strooi oregano, en iets peper over.
Bak de groenten ongeveer 20 minuten in de oven of totdat het er gaar en mooi gebakken uitziet. Neem uit de oven en sprenkel er wat olie over en een snuf za’atar.
Giet het ei-kaas mengsel over de groenten. Strooi oregano, en iets peper over.
Bak de groenten ongeveer 20 minuten in de oven of totdat het er gaar en mooi gebakken uitziet. Neem uit de oven en sprenkel er wat olie over en een snuf za’atar.
Serveer met een frisse salade
Geen opmerkingen:
Een reactie posten