Midzomerfeest.
De recepten van de appel(rabarber)taart vind je in een eerder bericht.
Brownies.
Basisrecept, voor een grotere hoeveelheid verdubbelen.
Nodig; 250 g noten, ik gebruik 200 g gemengde noten en 50 g cashewnoten.
100 g goede chocolade met een gehalte van 75 %,
200 g boter of plantaardige margarine,
4 eieren losgeklopt,
250 g rietsuiker,
100 g speltbloem,
1,5 theelepel bakpoeder,
1,5 theelepel zout.
Maken: De oven op 170 graden zetten.
Hak de noten grof en schep ze op een bakplaat en rooster ze 6-7 minuten, niet langer want dan zijn ze niet meer eetbaar.
De chocolade en de boter in een kom bovenop een pannetje water wat tegen de kook aan staat, laat samen smelten.
Even dooreen kloppen tot een glad mengsel, af laten koelen.
Klop de eieren los in een grote mengkom, doe de overige ingrediƫnten erbij en ook het chocolademengsel, goed doorroeren.
Bakken ± 15 minuten, als je op het cakeje drukt moet het weer terugveren dan is het klaar.
Let op het is plotseling klaar. De brownie moet in de kern wat plakkerig blijven dan is die het lekkerst.
De recepten van de appel(rabarber)taart vind je in een eerder bericht.
Brownies.
Basisrecept, voor een grotere hoeveelheid verdubbelen.
Nodig; 250 g noten, ik gebruik 200 g gemengde noten en 50 g cashewnoten.
100 g goede chocolade met een gehalte van 75 %,
200 g boter of plantaardige margarine,
4 eieren losgeklopt,
250 g rietsuiker,
100 g speltbloem,
1,5 theelepel bakpoeder,
1,5 theelepel zout.
Maken: De oven op 170 graden zetten.
Hak de noten grof en schep ze op een bakplaat en rooster ze 6-7 minuten, niet langer want dan zijn ze niet meer eetbaar.
De chocolade en de boter in een kom bovenop een pannetje water wat tegen de kook aan staat, laat samen smelten.
Even dooreen kloppen tot een glad mengsel, af laten koelen.
Klop de eieren los in een grote mengkom, doe de overige ingrediƫnten erbij en ook het chocolademengsel, goed doorroeren.
Bakken ± 15 minuten, als je op het cakeje drukt moet het weer terugveren dan is het klaar.
Let op het is plotseling klaar. De brownie moet in de kern wat plakkerig blijven dan is die het lekkerst.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten