Vegetarische gerechten

Koken en eten daar gaat het hier om, lekker gezond en vers. Het is geen blog met speciale menu's, maar gewoon lekker eten.
Koken is leuk en het ontdekken dat je telkens anders kan koken is nog leuker.
Het is een avontuur om met kruiden en specerijen te koken.
kijken over de grens, ik hou ervan om verder te kijken en de maaltijden van 'onze buren' te proberen maar met de middelen uit mijn omgeving.
Veel groenten kruiden en fruit komen uit eigen tuin of van biologische tuinderijen.
Het is een uitdaging voor mij om een recept te maken wat bij mij past met de groenten en kruiden die voor handen zijn.

Veel plezier op mijn blog,

Alida.


What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail

zondag 26 juni 2016

Midzomerfeest zoet gebak.

Midzomerfeest.








De recepten van de appel(rabarber)taart vind je in een eerder bericht.

Brownies.

Basisrecept, voor een grotere hoeveelheid verdubbelen. 
Nodig; 250 g noten, ik gebruik 200 g gemengde noten en 50 g cashewnoten. 
100 g goede chocolade met een gehalte van 75 %, 
200 g boter of plantaardige margarine, 
4 eieren losgeklopt, 
250 g rietsuiker, 
100 g speltbloem, 
1,5 theelepel bakpoeder, 
1,5 theelepel zout.

Maken: De oven op 170 graden zetten.
Hak de noten grof en schep ze op een bakplaat en rooster ze 6-7 minuten, niet langer want dan zijn ze niet meer eetbaar. 

De chocolade en de boter in een kom bovenop een pannetje water wat tegen de kook aan staat, laat samen smelten. 
Even dooreen kloppen tot een glad mengsel, af laten koelen. 
Klop de eieren los in een grote mengkom, doe de overige ingrediĆ«nten erbij en ook het chocolademengsel, goed doorroeren. 
Bakken ± 15 minuten, als je op het cakeje drukt moet het weer terugveren dan is het klaar. 
Let op het is plotseling klaar. De brownie moet in de kern wat plakkerig blijven dan is die het lekkerst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten