Pompoen taart.
Een halve oranje pompoen
100ml room
150 gr Gorgonzola,
4 of 5 eetlepels kweeperenmoes,
een kruidenmengsel van komijn, pepervlokken, piment en zout
olijfolie
deeg;
200g spelt of tarwe of roggebloem,
100g boter
snuf zout,
water
Maak eerst de pompoen schoon en in stukken,
schud de kruiden erdoor met een paar lepels olie en wat zout en bak de pompoen ruim een half uur in de oven totdat ze iets gekleurd en gaar is.
Kneed een soepel korstdeeg en bak deze met een ‘blinde vulling’ op bakpapier 15 minuten voor, haal de blindvulling eraf prik met een vork gaatjes in de bodem en bak nog eens 5 minuten.
Doe nu de voorgebakken pompoen op de korstbodem,
verdeel de Gorgonzola in stukjes erover.
Schep hier en daar de kweeperenmoes erop.
Schenk de room en iets zout en zwarte peper over de taart.
Bakken ± 20 minuten op 180 graden.
Als de groentetaart klaar is laat hem dan 10 minuten staan voordat je hem aansnijdt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten