Vegetarische gerechten

Koken en eten daar gaat het hier om, lekker gezond en vers. Het is geen blog met speciale menu's, maar gewoon lekker eten.
Koken is leuk en het ontdekken dat je telkens anders kan koken is nog leuker.
Het is een avontuur om met kruiden en specerijen te koken.
kijken over de grens, ik hou ervan om verder te kijken en de maaltijden van 'onze buren' te proberen maar met de middelen uit mijn omgeving.
Veel groenten kruiden en fruit komen uit eigen tuin of van biologische tuinderijen.
Het is een uitdaging voor mij om een recept te maken wat bij mij past met de groenten en kruiden die voor handen zijn.

Veel plezier op mijn blog,

Alida.


What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail

zaterdag 4 juni 2016

Raapsteeltjestaart


Raapsteeltjestaart

Bodem van de taart:
200 g fijn volkorenspeltmeel
100 g koude boter in flokken
1 ei
snuf zout en iets water.
Kneed snel een soepel deeg en druk dit in een ingevette vorm.
Bak in een hete oven 10 minuten op 180 graden haal uit de oven en vul de bodem.

Vulling:
2 bosjes raapstelen goed gewassen.
Fruit een flinke ui in een scheutje olijfolie, blus af met een half glas witte wijn,
voeg er een fijngehakte knoflook 1 kleine Spaanse peper aan toe met de raapstelen. Voeg er 1 eetlepel geurige kerrie (van Het Blauwe Huis) bij.
Laat de groente kort slinken, zet apart.
Klop in een kom 2 eieren samen met 150 g zachte verse kaas en 100 g zure room.
Schep dit door de groente en doe er iets zout en peper over.
Verdeel in de voorgebakken taartbodem, bak 10 minuten op 150 graden strooi er een handje geraspte kaas over en bak nog 5 minuten.
Serveren met een frisse salade.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten