Een vlug gemaakt gerecht, (20 minuten)
rijst met gestoofde groenten, tofu en pinda's.
Voor 2 -3 personen
rijst 200 gram, net gaar gekookt,
een blok tofu,
4 kleine rode uien in parten,
2 tenen knoflook,
1 rode paprika,
stukje gember,
een struik paksoi,
gepelde pinda's,
olijfolie, zoute ketjap, groene kerriepoeder, 5 kruidenpoeder,
iets zout, sambal oelek, kokosolie.
Kook de rijst net gaar en giet af.
Bak in hete olijfolie de tofu (in stukken) strooi er een lepel groene kerrie over en giet er wat ketjap asin bij. Schep regelmatig om. Zet even apart.
Doe een scheut olijfolie in de wok, uien en knoflook erbij, snel bakken en nu en dan om scheppen, paprika gember en de witte stelen van de paksoi erbij. Sambal erbij naar smaak. Paksoi groen erbij vlak voor het serveren. Voeg de tofu toe en bak nog even kort mee.
Bak in een andere pan de rijst in een lepel kokosolie totdat de rijst mooi rul is.
Schep de rijst en de groenten op de borden en strooi er een handje pinda's over.
rijst met gestoofde groenten, tofu en pinda's.
Voor 2 -3 personen
rijst 200 gram, net gaar gekookt,
een blok tofu,
4 kleine rode uien in parten,
2 tenen knoflook,
1 rode paprika,
stukje gember,
een struik paksoi,
gepelde pinda's,
olijfolie, zoute ketjap, groene kerriepoeder, 5 kruidenpoeder,
iets zout, sambal oelek, kokosolie.
Kook de rijst net gaar en giet af.
Bak in hete olijfolie de tofu (in stukken) strooi er een lepel groene kerrie over en giet er wat ketjap asin bij. Schep regelmatig om. Zet even apart.
Doe een scheut olijfolie in de wok, uien en knoflook erbij, snel bakken en nu en dan om scheppen, paprika gember en de witte stelen van de paksoi erbij. Sambal erbij naar smaak. Paksoi groen erbij vlak voor het serveren. Voeg de tofu toe en bak nog even kort mee.
Bak in een andere pan de rijst in een lepel kokosolie totdat de rijst mooi rul is.
Schep de rijst en de groenten op de borden en strooi er een handje pinda's over.