Bloemende groenten met rijst en chutney.
Nodig: voor 2-3 personen,
sesamolie,
sesamolie,
2 uien, 2 teentjes knoflook,
1 prei,
1 winterwortel,
1 pastinaak,
1/2 bloemkool,
2 tomaten,
een kwart van een blok kokoscreme (santen)
zout, water, kerry blad of poeder, koriander en komijnzaad geplet,
Voor erbij: rijst ongeveer 50 gr.p.p. en chutney.
Voor erbij: rijst ongeveer 50 gr.p.p. en chutney.
Bak de uien even aan doe de knoflook erbij dan de beide wortelen schep even om. Voeg er water bij ongeveer een kop.
Voeg de specerijen en kruiden toe met een 1/2 theelepel zout, schep de overige groenten erbij en de kokoscreme in stukken gesneden, deksel op de pan en 10 minuten zachtjes koken. Misschien moet er nog wat water bij.
Kook ondertussen de rijst gaar.
Serveer met een lekkere chutney.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten