Vegetarische gerechten

Koken en eten daar gaat het hier om, lekker gezond en vers. Het is geen blog met speciale menu's, maar gewoon lekker eten.
Koken is leuk en het ontdekken dat je telkens anders kan koken is nog leuker.
Het is een avontuur om met kruiden en specerijen te koken.
kijken over de grens, ik hou ervan om verder te kijken en de maaltijden van 'onze buren' te proberen maar met de middelen uit mijn omgeving.
Veel groenten kruiden en fruit komen uit eigen tuin of van biologische tuinderijen.
Het is een uitdaging voor mij om een recept te maken wat bij mij past met de groenten en kruiden die voor handen zijn.

Veel plezier op mijn blog,

Alida.


What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail

donderdag 29 januari 2015

Bloemende groenten met rijst en chutney.


Bloemende groenten met rijst en chutney.

Nodig: voor 2-3 personen,
sesamolie,
2 uien, 2 teentjes knoflook, 
1 prei,
1 winterwortel,
1 pastinaak,
1/2 bloemkool,
2 tomaten, 
een kwart van een blok kokoscreme (santen)
zout, water, kerry blad of poeder, koriander en komijnzaad geplet,

Voor erbij: rijst ongeveer 50 gr.p.p. en chutney.

Bak de uien even aan doe de knoflook erbij dan de beide wortelen schep even om. Voeg er water bij ongeveer een kop. 
Voeg de specerijen en kruiden toe met een 1/2 theelepel zout, schep de overige groenten erbij en de kokoscreme in stukken gesneden, deksel op de pan en 10 minuten zachtjes koken. Misschien moet er nog wat water bij.
Kook ondertussen de rijst gaar.
Serveer met een lekkere chutney.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten