Vegetarische gerechten

Koken en eten daar gaat het hier om, lekker gezond en vers. Het is geen blog met speciale menu's, maar gewoon lekker eten.
Koken is leuk en het ontdekken dat je telkens anders kan koken is nog leuker.
Het is een avontuur om met kruiden en specerijen te koken.
kijken over de grens, ik hou ervan om verder te kijken en de maaltijden van 'onze buren' te proberen maar met de middelen uit mijn omgeving.
Veel groenten kruiden en fruit komen uit eigen tuin of van biologische tuinderijen.
Het is een uitdaging voor mij om een recept te maken wat bij mij past met de groenten en kruiden die voor handen zijn.

Veel plezier op mijn blog,

Alida.


What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail

zaterdag 31 januari 2015

Chocoladetaart



Feestje? Deze taart is geweldig!



Chocoladetaart;

Nodig; 8 personen,
4 eieren gesplitst, 
100g donkere basterdsuiker, 
1 theelepel bakpoeder,  
2 eetlepels cacao, 
90g speltbloem, 
Een blikje kersen vlaaivulling, 
400 ml. slagroom met twee eetl. witte suiker, 
wat chocoladestrooisel vlokken b.v. en een glas likeur naar keuze.

Maken; Bedek twee springvormen met bakpapier.
Klop de eiwitten stijf en voeg er dan lepel voor lepel de suiker al kloppend bij zodat het schuim mooi glanzend wordt.
Zeef de bloem samen met het cacaopoeder en bakpoeder op een vel keukenpapier.
Giet langzaam de eidooiers langzaam kloppend bij het eiwitschuim als het goed is opgenomen giet dan in een keer het meel en de andere droge ingrediënten erbij en schep snel door elkaar.
Verdeel het beslag in de twee bakvormen strijk glad en bak midden in de oven in 15 minuten op 180 graden, als je met vinger bovenop iets aandrukt de cake veert direct terug dan zijn de bodems klaar.
Laat op een rooster koelen. 
Daarna snijd je van een cake de bovenkant vlak de andere keer je om.
Besprenkel met likeur naar keuze. Verdeel op beide taarten de kersen en de geklopte slagroom. 
Leg beide taarten op elkaar en maak de randen af met slagroom, hierna een versiering van pure chocolade-vlokken en de taart is klaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten