Vegetarische gerechten

Koken en eten daar gaat het hier om, lekker gezond en vers. Het is geen blog met speciale menu's, maar gewoon lekker eten.
Koken is leuk en het ontdekken dat je telkens anders kan koken is nog leuker.
Het is een avontuur om met kruiden en specerijen te koken.
kijken over de grens, ik hou ervan om verder te kijken en de maaltijden van 'onze buren' te proberen maar met de middelen uit mijn omgeving.
Veel groenten kruiden en fruit komen uit eigen tuin of van biologische tuinderijen.
Het is een uitdaging voor mij om een recept te maken wat bij mij past met de groenten en kruiden die voor handen zijn.

Veel plezier op mijn blog,

Alida.


What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail

maandag 26 januari 2015

Frittata met groene kool en spinazie.


Frittata met groene kool en spinazie. (2 personen)


Kook een paar in plakken gesneden aardappelen 10 minuten voor en giet af, zet apart. 
Bak een ui in een lepel olijfolie, 3 teentjes knoflook erbij en een kwart groene kool in reepjes. 
Voeg er 1 th. vijfkruidenpoeder bij wat water en iets zout, schep nu en dan om.
Schenk er een scheut ketjap asin bij. 
Een handje rozijnen en een half kopje fijngesneden koriander.
Klop 4 eieren los met 100ml slagroom, schep door de aardappelen en doe de groenten erbij. 
Een paar handen gewassen verse spinazie toevoegen en gemalen zwarte peper. Beboter een ovenschaal en giet de massa erin. 
Dek af met aluminiumfolie. 
Bakken op 160 graden in een half uur. 

Serveer op een bedje van verse spinazie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten