Vegetarische gerechten

Koken en eten daar gaat het hier om, lekker gezond en vers. Het is geen blog met speciale menu's, maar gewoon lekker eten.
Koken is leuk en het ontdekken dat je telkens anders kan koken is nog leuker.
Het is een avontuur om met kruiden en specerijen te koken.
kijken over de grens, ik hou ervan om verder te kijken en de maaltijden van 'onze buren' te proberen maar met de middelen uit mijn omgeving.
Veel groenten kruiden en fruit komen uit eigen tuin of van biologische tuinderijen.
Het is een uitdaging voor mij om een recept te maken wat bij mij past met de groenten en kruiden die voor handen zijn.

Veel plezier op mijn blog,

Alida.


What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail

maandag 26 januari 2015

Soep, veel groenten.


Soep, met veel groenten.
Een maaltijd-soep voor natte winderige dagen.

Nodig; Groenten je kan bijna alle soorten nemen die je lekker vindt.

Hier in deze soep op volgorde van bereiden; 
olie, uien, wortelen, knoflook, geelwortelpoeder (kurkuma), 
korianderzaad geplet, rode paprika, champignons, 
water, gezeefde tomaten uit een fles, kidneybonen uit blik afgespoeld, bloemkool, groentebouillon en majoraan. 

Alle groenten schoongemaakt en in stukken gesneden in de soeppan doen.

Zorg voor een grote soeppan en laat met het deksel op een kiertje tenminste een half uur koken.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten