Vegetarische gerechten

Koken en eten daar gaat het hier om, lekker gezond en vers. Het is geen blog met speciale menu's, maar gewoon lekker eten.
Koken is leuk en het ontdekken dat je telkens anders kan koken is nog leuker.
Het is een avontuur om met kruiden en specerijen te koken.
kijken over de grens, ik hou ervan om verder te kijken en de maaltijden van 'onze buren' te proberen maar met de middelen uit mijn omgeving.
Veel groenten kruiden en fruit komen uit eigen tuin of van biologische tuinderijen.
Het is een uitdaging voor mij om een recept te maken wat bij mij past met de groenten en kruiden die voor handen zijn.

Veel plezier op mijn blog,

Alida.


What do you want to do ?
New mail
What do you want to do ?
New mail

woensdag 28 januari 2015

Daalsoep

Daalsoep.
Dit is een heerlijke vullende soep voor een tevreden buikgevoel.


4 personen.
Nodig; 300g daal of gele spliterwten,
scheutje olie, 
Spaanse rode peper, 
1lt. groentebouillon, 
1th. komijnzaad, 1th. korianderzaad, 1th. mosterdzaad. 1th kurkuma, 
6 sjalotten gesneden, 
6 knoflooktenen gesneden, 
drie gekookte aardappelen in stukjes, 
1 ei p.p.

Bereiden; was de daal of gele spliterwten zorgvuldig en vis de steentjes eruit, kook  in een een dubbele hoeveelheid water de erwten gaar, let op dat ze niet droogkoken. Koken duurt ongeveer anderhalf uur!

Ondertussen in een droge koekenpan de specerijen roosteren totdat de geur vrijkomt, direct uit de pan op een bord laten afkoelen, hierna pletten in de vijzel.

Giet de olie in de pan en fruit de sjalotten en de knoflook licht. De peper erbij. 
Als de daal klaar is de bouillon erbij doen en de kruiden en gefruite uitjes, even met de staafmixer erdoor heen.
De soep mag vrij dik zijn, ook de aardappelen erbij doen. 

Roer goed zet de pan op een laag vuur.
Breek er p.p. voorzichtig een ei in verdeel dit goed in de pan. Niet roeren na drie minuten is het klaar.

Schep in de kommen zorg voor een ei per kom en strooi er wat lenteuitjes-groen of bieslook overheen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten