Daalsoep.
Dit is een heerlijke vullende soep voor een tevreden buikgevoel.
4 personen.
Nodig; 300g daal of gele spliterwten,
scheutje olie,
Spaanse rode peper,
1lt. groentebouillon,
1th. komijnzaad, 1th. korianderzaad, 1th. mosterdzaad. 1th kurkuma,
6 sjalotten gesneden,
6 knoflooktenen gesneden,
drie gekookte aardappelen in stukjes,
1 ei p.p.
Bereiden; was de daal of gele spliterwten zorgvuldig en vis de steentjes eruit, kook in een een dubbele hoeveelheid water de erwten gaar, let op dat ze niet droogkoken. Koken duurt ongeveer anderhalf uur!
Ondertussen in een droge koekenpan de specerijen roosteren totdat de geur vrijkomt, direct uit de pan op een bord laten afkoelen, hierna pletten in de vijzel.
Giet de olie in de pan en fruit de sjalotten en de knoflook licht. De peper erbij.
Als de daal klaar is de bouillon erbij doen en de kruiden en gefruite uitjes, even met de staafmixer erdoor heen.
De soep mag vrij dik zijn, ook de aardappelen erbij doen.
Roer goed zet de pan op een laag vuur.
Breek er p.p. voorzichtig een ei in verdeel dit goed in de pan. Niet roeren na drie minuten is het klaar.
Schep in de kommen zorg voor een ei per kom en strooi er wat lenteuitjes-groen of bieslook overheen.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten