Pompoen-paprika quiche.
Pompoen-paprika quiche.
Voor het deeg,
175 g bloem
75 g plantaardige margarine
snuf zout
± 4 el koud water
Kneed snel een deeg van deze ingredienten en rol uit.
Beboter een vorm en leg het deeg erin, druk er een opstaande rand in.
Prik met een vork gaatjes in de bodem en zet de vorm in de koeling.
Vulling:
Neem een kleine oranje pompoen, snijd in grote stukken haal de pitten en zachte kern eruit, leg op een bakblik en bestrijk met olijfolie. Strooi er peper en zout over en laat in de voorverwarmde oven op ±200 graden een half uur roosteren.
Leg twee paprika's na een kwartier erbij zodat de schil kan blakeren.
Laat iets afkoelen.
Schep de pompoen uit de schil en snijd het vruchtvlees in stukken.
Ontvel de paprika's snijd deze ook in stukken. Gooi de zaadlijsten weg.
Klop 2 eieren los met een glas melk.
Verdeel de paprika's op de taartbodem, pers er twee tenen knoflook over uit, leg er stukken pittige kaas tussen, b.v. Danisch blue, hartige Gorgonzola, maar het lekkerste is Blue Stilton.
Verdeel de pompoen hierover, schenk het eimengsel erbij.
Strooi er iets geraspte oude Goudse kaas over naar keus nog een aantal lekkere olijven en bak de taart een half uur in de oven mooi bruin.
Wacht 10 minuten met het snijden van de quiche!
Serveer met frisse groene salade.