Raapsteeltjestaart
Bodem van de taart:
200 g fijn volkorenspeltmeel
100 g koude boter in flokken
1 ei
snuf zout en iets water.
Kneed snel een soepel deeg en druk dit in een ingevette vorm.
Bak in een hete oven 10 minuten op 180 graden haal uit de oven en vul de bodem.
Vulling:
2 bosjes raapstelen goed gewassen.
Fruit een flinke ui in een scheutje olijfolie, blus af met een half glas witte wijn,
voeg er een fijngehakte knoflook 1 kleine Spaanse peper aan toe met de raapstelen. Voeg er 1 eetlepel geurige kerrie (van Het Blauwe Huis) bij.
Laat de groente kort slinken, zet apart.
Klop in een kom 2 eieren samen met 150 g zachte verse kaas en 100 g zure room.
Schep dit door de groente en doe er iets zout en peper over.
Verdeel in de voorgebakken taartbodem, bak 10 minuten op 150 graden strooi er een handje geraspte kaas over en bak nog 5 minuten.
Serveren met een frisse salade.